Deze art-cirkel nemen we de animal spirit cards van the wild unknown als uitgangspunt.

De kaarten kunnen je inzicht geven in jezelf, antwoord geven op een vraag, of een reflectie geven op een situatie waar je wellicht moeite mee hebt. 

ik nodig je graat uit voor de art-cirkel op vrijdag 07 juli aanstaande.
We komen samen in atelier1812 aan de Harmenjansweg 93 in Haarlem voor een heerlijke ontspannen en creatieve avond. Kom je ook?  
Na een korte avond-opening concentreren we ons op een vraag/situatie waar we graag inzicht in willen krijgen. Daarna trekken we ieder een kaart.

In het boekje dat bij de animal cards hoort, staat een uitleg die mij -wonderlijk genoeg- altijd een dieper inzicht geeft in de vraag die ik gesteld heb. Vaak zit er in de beschrijving een opening naar een stukje zelf-inzicht, acceptatie of (hm…) werk. 

Sterker nog: laatst worstelde ik met een vraag en trok een Tarot kaart. Ik vond de kaart en de uitleg niet echt leuk, beetje confronterend zelfs. Dus trok ik maar een animal card, stiekem hopende op een ‘leukere’ kaart. Trek ik toch een kaart met eenzelfde uitleg. Dat antwoord had ik dus blijkbaar nodig…
fotocredit: the wild unknown
Heb je al een spirit-animal of totemdier?
Neem dan afbeeldingen mee, bijvoorbeeld uit magazines of van internet (bijvoorbeeld via Pinterest
De kaart die je trekt wordt dan een aanvulling op je eigen totem-dier die daardoor een diepere betekenis kan krijgen. 
De art-cirkel is op vrijdag 07 juli 2017 van 19:30 tot 22:00 en kost €20,00 (inclusief canvas 50x50cm, gebruik van GOLDEN acryl-verf, diverse schildersmaterialen, thee en lekkers). 

 

Op de art-cirkel van vrijdag 07 juli trekken we een kaart van thewildunknown spirit animal cards. De kaarten kunnen je inzicht geven in jezelf, antwoord geven op een vraag, of een reflectie geven op een situatie waar je wellicht moeite mee hebt. 

We werken deze keer op een iets groter canvas (50×50) zodat je lekker veel ruimte hebt! Heb je al een totemdier/spirit-animal? Neem dan afbeeldingen mee.

De art-cirkel is bedoeld om te verbinden: met jezelf, met je innerlijke vingers-vol-met-verf-kind, met elkaar als creatievelingen, als mensen. En met ongedwongen plezier… 

Voor de duidelijkheid: je hoeft niet (echt niet!) te kunnen schilderen. Na een korte uitleg over acrylverf en kleuren mengen gaan we lekker los op canvas.

De art-cirkel is op vrijdag 07 juli as van 19:30 tot 22:00 en kost €20,00 (inclusief canvas, schildersmateriaal, thee en lekkers). Kom je ook? geef je op via atelier1812@gmail.com 

(fotocredit: thewildunknown)
wil je ook uitgenodigd worden voor de art-cirkels? en tips over intuitief schilderen ontvangen? meld je dan aan voor de nieuwsbrief (link boven aan de pagina). 
Vind je het (te) spannend om naar een art-cirkel te komen en wil je liever 1-op-1 of met een groepje bekenden (vriendinnen, collega’s, team) kennis maken met intuïtief schilderen? Dat kan!
Mail of bel (06-41616885) mij, dan maken we een afspraak in atelier1812.
Ik garandeer je dat je met een tevreden gevoel (en je eigen schilderij!) naar huis gaat.  
mixed media met bladeren en veren (20x20cm) verschillende lagen opbouwen met acrylverf, stempelen en sjabloneren met bladeren en veren. (werk van laura)
In het proces van intuïtief schilderen mag alles er zijn. Ook het ongemakkelijke gevoel van “Sh*t, het gaat helemaal niet zoals ik wil”… 

Laura liep flink tegen haar eigen grenzen (verwachtingen, perfectionisme, emoties) aan en wilde er eigenlijk de brui aan geven (“Mag ik een nieuw canvas? Of mag ik alles over schilderen?”). Door het ongemak te erkenen en even op pauze te drukken, kwam er ruimte. Ruimte om te kijken naar wat er dan wel werkte. Van daaruit kon zij het schilderij opnieuw benaderen. En na twee minuten hoorde ik “Hmm, dit is eigenlijk wel erg leuk aan het worden” 🙂

Het mooie van dit intuïtieve schilder-proces is dat dit ook op andere situaties toepasbaar is. Bijvoorbeeld bij chaos, stress, een ongemakkelijke situatie of hoge verwachtingen: druk op de PAUZE knop, kijk naar wat er wel werkt en start dan van daaruit opnieuw. Ik merk zelf dat dit mij rust geeft en mijn hart en mijn blik open houdt.

 

 

ART-CIRKEL 08 JUNI 2017
MIXED-MEDIA MET VERSCHILLENDE BLADEREN (20×20)
(WERK VAN Susanne)

art-cirkel 08 juni 2017
mixed-media met verschillende bladeren (20×20)
(werk van Peggy)

DE nieuwe ART-CIRKEL IS OP DONDERDAG 08 juni VAN 19:30 – 22:00 UUR IN HET ATELIER1812 (HARMENJANSWEG 93 HAARLEM)
DE KOSTEN ZIJN €10 INCLUSIEF MATERIAAL, THEE EN IETS LEKKERS
KOM JE OOK? GEEF JE OP VIA ATELIER1812@GMAIL.COM 
DE ART-CIRKELS GEVEN EEN INKIJKJE IN DE 5-WEEKSE WORKSHOP INTUÏTIEF SCHILDEREN. DE OEFENINGEN DIE WE DOEN GEVEN JE INNERLIJKE ARTIST ALLE VRIJHEID OM NAAR VOREN TE STAPPEN. INTERESSE IN DE WORKSHOP? KIJK DAN BIJ WORKSHOP

wat is een art-cirkel? Een avond samen-zijn in een relaxte sfeer met een hapje en een drankje.
En met verf. Deze art-cirkels zijn bedoeld om te verbinden: met elkaar als mensen, met je innerlijke vingers-vol-met-verf-kind. Met ongedwongen plezier…
 
Laat ik benadrukken: je hoeft niet (echt niet!) te kunnen schilderen. Ik leg je kort iets uit over acrylverf en kleuren mengen en daarna gaan we lekker los op een klein canvas.
De eerste art-cirkel is op donderdag 23 februari van 19:30 tot 22:00
 
De art-cirkels geven een inkijkje in de 5-weekse workshop Intuïtief Schilderen. De oefeningen die we doen geven je innerlijke Artist alle vrijheid om naar voren te stappen.

de volgende art-cirkel is op donderdag 30 maart van 19:30 – 22:00 uur in het atelier1812 (harmenjansweg 93 Haarlem)
de kosten zijn €15 inclusief materiaal, thee en iets lekkers
kom je ook? geef je op via atelier1812@GMAIL.COM 
DE ART-CIRkelS GEVEN EEN INKIJKJE IN DE 5-WEEKSE WORKSHOP INTUÏTIEF SCHILDEREN. DE OEFENINGEN DIE WE DOEN GEVEN JE INNERLIJKE ARTIST ALLE VRIJHEID OM NAAR VOREN TE STAPPEN. interesse in de workshop? kijk dan bij workshop

 

Eind februari was de eerste art-cirkel van atelier1812: met een paar vriendinnen (een vriendin bracht zelfs twee tienerdochters mee) hebben we in een fijne sfeer heerlijk geschilderd. Een deelneemster zei de hele avond door: “ik zit zo te genieten!”.
van Alleen al het feit dat je jezelf toestemming geeft om een 2,5 uur te ontspannen en zonder enige druk (alles mag, niets is gek en there are NO mistakes!) creatief bezig mag zijn, gaat de vlam van inspiratie aan. 
Geef je op voor de volgende art-cirkel en geniet mee! de volgende art-cirkel is 30 maart (kosten €15 inclusief materiaal, thee en lekkers)
mail naar atelier1812@gmail.com